Särspel avgjorde Landeryd Masters

Fredag
VitcorT


Den sista ronden på Landeryd Masters blev en rafflande och publikvänlig historia. När spelarna kommit in hade 3 spelare samma resultat -15 och TD utlyste särspel . Gabbe Axell, Landeryd, Linus Lilliedal, Högbo och Victor Theandersson, Ekerum gick ut åter ut på hål 18. Alla låg lika på green när Theandersson drog i en putt från 30 m och gjorde birdie. De övriga missade och därmed stod Victor Theandersson som vinnare av årets Landeryd Masters.

Torsdag
gabbe2
Andra dagen på Landeryd Masters blev dagen då " Gabbe " Axell hamnade i centrum . Spelade avspänt men fokuserat och kom på 18 som ny ledare -12 delad med Niklas Noorgaard Möller . det blev en lång dag med två avbrott för åska och regn .Några av spelarna hann inte runt före mörkeravbrottet och spelar vidare under fredagsmorgonen Alltså en Landerydspelare i ledning på fredagen Kom ut och visa ert stöd för våra krigare Gratis entre´och en jättebra restaurang Grattis Gabbe till en fantastisk runda Vi håller tummarna


Onsdag
Landeryd Masters har startat. onsdag till fredag görs årets höjdpunkt upp över 54 hål. I år har vi ett rekordstort antal av våra egna Landerydare med i startfältet.
Onsdagens spel präglades av många låga scorer i den vindstilla och relativt blöta bana efter tisdagens kraftiga regn, ändå rullade det riktigt fort på våra greener och spelarna lovordar vår bana för det fantastiska skick vi har. Vår egen Gabbe Axell är i ledning tillsammans med två andra spelare på -7 slag efter första ronden. Strax bakom på 6:e plats ligger Jeppe Sandborg på -5. Tävlingen fick avbrytas strax innan kl 19 på grund av ett kraftigt regn och de spelare som inte hann färdigt återupptar sitt spel nu på morgonen.

Våra banarbetare har i princip jobbat dygnet runt med att laga regnskador i bunkrar, pumpa bort vatten och klippt det mesta i mörker, stort tack för allt hårt jobb ni lägger ner för att ha banan i toppskick.

Publik
Kom gärna ut och se våra duktiga spelare tampas om titeln Landeryd Master. Vi har utökat parkeringen på gärdet mitt emot parkeringen. Vi som golfare skall inte använda Friskis & Svettisparkeringen under dagarna.


Reportage från Golf.se
Läs mer här:
Golf som idrott både för barn, ungdomar och tävlingsspelare både unga som lite äldre verkar vara något som Landeryds Golfklubb har hitta framgångsnycklar till. Det är inte bara herrarna SM-guld som tyder på detta.

Vid en närmare titt har klubben fler juniorspelare som spelar i tävlingar ingående i SGF Golfranking än någon annan av Sveriges 454 klubbar. Likaså är det om tävlande seniorer och juniorer slås ihop, Landeryd har flest spelare.

Enstaka toppar eller framgångar kan ibland bero på tillfälligheter, men när det går att stapla dessa på hög då har det aldrig något med tur eller tillfälligheter att göra. Det handlar då ofta istället om en organisation med tydliga mål där det även går att hitta en kombination av kompetens och engagemang. Kombineras detta med hårt målmedvetet jobb över tid så ger det effekt och skapar framgångar.

Mitt på förstasidan på klubbens hemsida står det ”SM GULD 2019” och ”GOLFPAKET & BOENDE” i samma typsnitt och i samma storlek. Idrott och affärer hand i hand verkar vid en yttre betraktelse vara lika viktigt för Landeryds Golfklubb.

Ett klick till på hemsidan visar att klubben har en handfull tränare, tre manliga och två kvinnliga. På tränarsidan presenteras även en golfutbildad sjukgymnast. Egen tour, utbildade ledare och massor med juniorer i medlemsregistret har också del i vad som gör Landeryds Golfklubb framgångsrika.        

Hemmaspelare till start
I årets upplaga av Landeryd Masters peggar dessa hemmaspelare onsdag 7 augusti: Jesper Sandborg, Niclas Weiland, Gabriel Axell, Johannes Axell, Andreas Andersson, Robin Bojar, William Ekeroth, Wilmer Håkanson, Linus Jonsson, Kristoffer Larsson, Markus Mellqvist, Pontus Samuelsson och William Östlund.

Leaderboard

Program Landeryd Masters
Onsdag 7/8, rond 1
Torsdag 8/8 rond 2
Fredag, 9/8, rond 3

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)

Webbkamera Landeryd