Henric Europatourspelare 2018

Sturehed600

2017-11-16 Uppdaterad

Nu är det klart, Henric Sturehed är klar för spel på Europatouren nästa år. Efter en gastkramande sista rond där det skulle visa sig att varje slag skulle kunna vara avgörande. Hans sista putt på 18 blev en birdie och han kunde med 2 slags marginal hålla sig från inom dom 25 bästa. Stort Grattis Hence!

2017-11-15
Hence har precis avslutat 5e rundan, avslutade birdie, birdie på 17 och 18 för -4, 67 slag idag onsdag
Häftigt att vi har en Landerydare top 25 inför sista rundan imorgon av ET kvalet.

2017-11-14
Hence klar för Challengetouren 2018.
I och med klarad cut idag tisdag så är kortet till CT säkrat för nästkommande säsong. Nu hoppas vi inte Hence nöjer sig med det, för chanserna att ta ett av de 25 korten till ET för 2018 är fortfarande stora. Hence ligger just nu på T25 plats, så han är i allra högsta grad med i matchen. Idag fick han känna på lite nerv, när det började funderas på cut med 5-6 hål kvar att spela. Då var det lite darrigt ett tag, men sen tog han sig samman och avsluta med birdie-par för 70 (-1)
Det var en mycket lättad och glad Hence som var riktigt nöjd med sitt CT-kort, nu lägger de i en ytterligare högre växel för att klättra några placeringar under de sista två rundorna. Så ska det nog gå att byta ut C mot E på kortet.
Text: Niklas Hemmingberg
Leaderboard


2017-11-13
Precis som igår inledde Hence Sturehed med birdie på första hålet. Det blev några ytterligare under rundan men också några bogeys, men återigen röda siffror 71 (-1) för totalt -5 efter två rundor av sex. Detta innebär T9 i resultatlistan och ett forsatt bra läge inför fortsättningen. Det var ganska blåsigt idag och lite tuffare förhållande, allt känns bra och stabilt. Samarbetet med Gabbe funkar bra, nu har även Petter anslutit och hann med att se de sista 4 hålen. Nu ser vi fram mot morgondagen med tillförsikt.

Stark första runda av Hence Sturehed
Hence fick bästa tänkbara start på tävlingen, då han pilla i en birdie redan på sitt första hål. Efter ytterligare 4 birdies och bara en bogey kunde Hence signa för -4 och en delad 7e plats, efter första dagen på Lumines Lakes course. Det betyder att han är bäste svensk, låt oss hoppas att det fortsätter så, när han imorgon tar sig an Hills lite smalare men kortare bana.

Idag börjar Europeantours sista kvalsteg.
Om 6 rundor vet vi om Landeryd har sin första Europatourspelare sen Lotta Wallin slutade.
Gabbe Axell stannade kvar och bär bagen och imorgon ansluter Petter Ederö, för att ge Hence så bra förutsättningar som möjligt💪
Här kan den intresserade följa teamet under helgen o veckan.
http://app.europeantour.com/…/europeant…/tournament/2017596/


---------------------------------
Hence Stureheds framgångar fortsätter!
Hence tog sig vidare till ET- kvalets tredje och sista steg efter särspel, detta gjorde han på Desert Springs Golf Club, Almeira i Spanien. Efter den fjärde rundan (-1) stannade Hence på totalt -8 och delad 18e plats, tillsammans med 6 andra spelare. Då det fanns 22 platser till nästa steg, fick dessa spela särspel om fem platser. På första hålet, var det en birdie och 5 par, vilket medförde att birdiemannen var klar och fyra platser återstod. Det andra hålet bjöd på samma resultat, med en birdie och resterande par, 3 platser kvar! Sen var det Hences tur att sätta upp bollen till en meter ifrån, med birdie som resultat och vidare avancemang till slutsteget. Slutsteget spelas på Lumines två banor Lakes och Hills över sex rundor med början den 16/11.
Efter fyra dagar är det cut, de som klarar cuten har fått full kategori på Challenge touren för 2018 och de 25 första får ET kortet för 2018. För de andra två Landerydspelarna Andreas Andersson och Gabriel Axell slutade ET kvalet idag, Gabbe var 3 slag och Andreas 5 slag från särspel.
Men låt oss hålla tummarna för att Hence fortsätter leverera som han gjort under hela det här året.

Tävlingar

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00
info@landerydsgolf.se

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)

Webbkamera Landeryd