Vesterby, Landeryds Golfklubb

vesterbybanan landeryds golfklubb

Vesterby erbjuder en unik golfupplevelse tack vare god kondition och speciella karaktär.  Här är det inte bara längd som räknas, svårigheterna ligger i greenområdena. Banan är byggd med upphöjda greener och kortklippta stora ondulerade greenområden. Greenerna är ofta väldigt hårda, jämna och snabba. En Linksliknade bana i det östgötska eklandskapet vackert belägen mellan sjöarna Stora och Lilla Rängen som får tankarna till de brittiska öarna och dess linksbanor. Den självklara banan för golfpaket, konferens och event med övernattning.

Banarkitekten Johan Benestams vision om Vesterby Banan: "Ambitionen med Vesterby var att designa en kategori av golfbana som saknades i Sverige. Det är en risk and rewardstrategi från tee till green samt att mycket energi lagts på att skapa intressanta greencomplex inspirerade av dåtidens stora arkitekter som Old Tom Morris, Dr Alister MacKenzie, Harry Colt, Donald J Ross, James Braid m fl. Designen innehåller en strategi som gör att banan uppskattas av låg-, mellan-, och höghandicapare. Det innebär att du premieras om du väljer en svårare spelvinkel än en enklare.

Observera att Vesterbybanan ligger vid Västerby Gård ca 15 minuter från Landeryd Norra och Södra.

docxLokala regler för Vesterby ver. juli 2021

Landeryds GK har ett stort antal partners vilka är viktiga för vår verksamhet utifrån flera aspekter. Våra partners har stor spännvidd avseende storlek på företag och antalet anställda men alla är lika viktiga för oss. Vi jobbar kontinuerligt med att få fler företag som är intresserade av vad vi har att erbjuda.

Hålvärdar

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)

Webbkamera Landeryd