Aktuellt från seniorkommittén

Hösttouren 16 oktober

Hosttouren

I ett strålande höstväder stod Landeryd som värd för både A- och B-klassen i hösttouren. A-klassen spelade på Norra banan och B-klass på Södra. Om det var tack vare vädret eller att vi har populära och uppskattade banor är svår att gissa men till start kom inte mindre än 280 spelare! Köerna till registreringen ringlade sig långa men allt flöt på och alla var väldigt nöjda med mottagande och inramning. 

A-klassen vanns sedan av Kendel Dahlström från Vreta Kloster GK och B-klassen Ingemar Fredberg från Landeryd , båda på utmärkta 70 slag. Stort Grattis till segrarna!

 

Säsongsavslut trivselgolfen

Avslut 2017 1Dagens mottagningskommitté med Dagny, Anita, Margareta, Elisabeth och allas vår Lasse!

 Så har då Trivselgolfens säsongen 2017 avslutats i och med singeltävlingen på Södra banan. Det var i mindre än 90 deltagare vid dagens tävling och om vi även summerar årets säsong har vi haft inte mindre än 1100 starter vilket visar att trivselgolfen verkligen är uppskattad. 
De som lyckades bäst vid dagens tävling var, i A-klass Rolf Bruce tätt följd av Tommy Ström och Mats Högfeldt. I B-klass vann Lisbeth Revelj följd av Ingvar Bengtson och Bengt Bärhede. Stort GRATTIS till alla pristagare!

I samband med den efterföljande lunchen förrättades även prisutdelning av alla höstens tävlingar där vår kassör Lasse hade inte mindre än 23 000kr i presentkort att fördela. Priser för "Årets Trivselgolfare" gick till Lars Karlsson, Marianne Tjärnlund och Bengt Bärhede. Alla tre har deltagit vid samtliga av årets 16 tävlingar! Det blev många presentkort att hålla reda på men med ordning och reda fördelades priserna så alla var nöjda. Mycket uppskattat var den gåva som alla i seniorkommitténs styrelse fick som tack för nedlagt arbete. Stort tack!

Nu ser vi fram mot årets hösttour vilken inleds 28 september där A-klass spelar på Vadstena GK och B-klass på Östad GK. På Landeryd har vi spel den 16 oktober med A- och B-klass på Norra och Södra och sedan avslutning 22 och 23 oktober på Vesterby.

Avslut 2017 2

Höstresan 6 september

 

Granna 1 web

Målet för årets höstresa var Gränna GK vilken bjöd på en mycket blöt bana som ett resultat av de senaste dagarnas myckna regnande. Även den här dagen bjöd på regn, blåst och småkyligt höstväder. Det sågs många blöta och frusna landerydsspelare på banan men som tur var inga sura miner. Det var totalt 52 spelare som kom till start. De som lyckades bäst var Håkan Gustafsson (!!) och Lars-Ingemar Johanssoni A-respektive B-klass. Därefter följde i A-klass Elisabeth  Mejlerö på andra och Kenneth Rehn på tredje plats. I B-klassen kom Sven-Inge Andersson på andra och Ann-Sofie Asklund på tredje plats. Prislistor för respektive klass hittar ni via dessa länkar:
jpgResultatlista A-klass
jpgResultatlista B-klass

Granna 2 web

 

Trivselgolf 30 augusti

Den 30 aug spelade vi Bästboll /poäng- fyrboll.
Vi var 35 lag som hade en trevlig golfrunda på Norra banan med ett härligt golfväder.
Det blev bra resultat för många och ””tätt”” i toppen
Segrade på 42 poäng gjorde Håkan Arvidsson och Lars Karlsson, tätt efter på 41poäng kom Jan-Olof Sjögren och Kurt Frank.
Som god trea kom Rolf Andersson Och Rolf Birkefeldt med 40 poäng
Grattis!

Nästa onsdag åker vi till Gränna för vår höstresa.
Väl mött!/ Dagny

IMG 06051

IMG 19381

Trivselgolf 23 augusti

 

23 aug 1 web

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens trivselgolf spelades i ett strålande sommarväder på Södra banan. Kanske för att det var så fint golfväder blev startfältet rekordstort med 85 spelare som kom till start!! Att vi också bjöds en bana i toppskick speglades i prislistan med otroligt fina resultat. Med en toppnotering i A-klassen segrade Arne Andersson på 66 slag tätt följd av Sivert Mattsson, 67 slag och Tommy Ström, 69 slag. I B-klassen segrade Håkan Svensson på 71 slag, följd av Christer Fransson och Kjell Wallering, båda på 72 slag men där Christer knep andraplatsen på lägre hcp. Stort GRATTIS till alla pristagare!

Nästa vecka spelar vi Bästboll (4-boll) på Norra banan. Välkomna!

23 aug 2 web

 

 

Först på tee var Sven, Meta och Jan-Olov

Trivselgolf 16 augusti

golf Vesterby 38

SMHI hade i en veckas tid informerat oss om att den 16:e blir det regn! Och så blev det!
På morgonen stod paraplyerna som spön i backen vid starterboxen, men trots detta dök fyrtiosju pigga spelare upp.
Regnet avtog på förmiddagen och vi fick en varm och fuktig golftävling med många bra resultat.
Segrade i A-klassen gjorde Lars Karlsson med 73 slag och i B-klassen Dagny Karlsson med 71 slag.
Tvåa i A-klassen Marianne Tjärnlund – 75 slag och trea Per-Anders Karlsson - 76 slag
Tvåa i B-klassen Håkan Svensson – 74 slag och trea Christer Fransson - 77 slag
Nästa veckas spel blir singeltävling på Södra banan – Välkomna!

Trivselgolf 9 augusti

64 seniorer njöt av fint sensommarväder och spelade singel slaggolf på Norra banan.
I A-klassen lyckades Arne Andersson bäst med 70 slag netto tätt följd av Håkan
Gustafsson på 71 slag och Per-Anders Karlsson 73.
I B-klassen gick Sverker Borell in på 70 slag, Sven-Inge Andersson 71 slag och
Ann-Sofie Asklund-Erbenius hade 72.
Nästa vecka är det Vesterby och även då är det singeltävling.

Trivselgolfen 2 augusti

 

Sommaren fortsätter och den första trivselgolfen efter ”semestern” var en Greensome på Södra banan, som lockade 54 spelare, 27 lag.

Annika Bruse/Sven Melin spelade riktigt bra tillsammans och vann med 60,4slag. Ulf Detterström/Per Sveider fick 66,6 slag och Eje Karlsson/Olof Brink kom trea med 68,8 slag.

Nästa vecka är det Norra banan som gäller och då är det singeltävling.

Fairwaylagning

Vi har under många år varit hjälpta av våra fantastiska seniorer med fairwaylagning. Det är ett mycket viktigt och av klubben uppskattat uppdrag. Jag vill passa på att uppmana alla golfare att återplacera er uppslagna torva och trampa till den, detta för att hjälpa oss att hålla en hög kvalitet på fairway. Lämna banan som ni önskar finna den!

 I år har klubben bestämt att jobba enligt följande:

Läs mer

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00
info@landerydsgolf.se

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)