Aktuellt från seniorkommittén

SH-svingen

Nu är då vårsäsongen av seniorgolfen till ända. Avslutningstävling var traditionsenligt SH-svingen med shutgunstart, gemensam lunch och prisutdelning för vårens alla tävlingar.
Det var inte mindre än 107 spelare som kom till start och som fick spela i ett strålande högsommarväder. Även resultaten var strålande. I både A och B klass blev segerscorerna 67 slag. Det var i A klass Lars Karlsson och i B klass Sverker Borell som stod för de bedrifterna. Stort GRATTIS till vinnarna!

Vinnare SH svingen web

På andra plats i A-klass kom dagens jubilar, Per-Anders Karlsson, som firande sin 70-årsdag med att tangera med en bra runda på golfbanan 70 slag. Per-Anders uppmärksammades  av övriga deltagare med sång och hurrarop.
Trea i A-klass kom Ulf Detterström på 72 slag.

I B-klass kom Mats Ahde på andra plats med 71 slag och Lisbeth Revelj på tredje plats med 72 slag.

Till höstens tävlingar kommer vi i trivselgolfen införa möjlighet för D75 att spela från orange tee, vilka nu har införts och slopats på samtliga av våra banor.
Vi kommer också att gå ifrån den fasta gränsen mellan A- och B-klass och i stället dela upp startfältet i respektive omgång i två lika stora klasser.

Fler bilder kommer senare!!

Vi i Seniorkommittén önskar nu alla seniorer en skön sommar!

Svinga lugnt! 

 

 

 

 

12 Juni på Vesterby

70 personer kämpade i 14 graders värme, regn och även några åskknallar, dock inte så tävlingen behövde avbrytas på Vesterby gk idag den 12 juni

Det var fantastiska resultat trots vädret.
A-klassen vanns av P-A Karlsson med 72 slag. Sven Vinge blev tvåa med samma antal slag, trean Ingemar Fredberg hade också 72 slag men det var SHCP som avgjorde dessa placeringar. De följdes strax efter av Jan-Ove H och Bo J.

I B-klassen var Marianne Tjärnlund överlägsen med fantastiska 68 slag
Tvåa var Erik Håkansson med 77 slag. Det hade också Lisbeth Revelj som kom trea, där var det också SHCP som avgjorde.
Dessa var tätt följda av Ingvar B, Lars M, britt-Inger K och Ronny N alla p 78 slag

Grattis!!

5 Juni på Södra

Trivselgolf den 5:e juni.
Våra spelare möttes på klubbhusområdet av en mängd aktiviteter och glad musik. Naturligtvis trodde man att seniorkommittén hittat på något extra denna
fantastiskt vackra försommardag. Men det visade sig vara eventet Tappra Barn som var på plats för spel och spex på Norra banan. Där fanns en hel del kända
ansikten, alla där för att hjälpa till att samla pengar till välgörenhet för barn.
Men på Södra Banan fanns 94 Tappra Seniorer som trotsade värmen och spelade en fantastisk golf. Strax före 10 blev dock tävlingsledningen litet oroliga att någon av våra spelare förirrat sig bort från banan, då två helikoptrar cirklade runt oss på mycket låg höjd. Naturligtvis var det inte så, det var en häftig shotgun-start på Norra Banan.
Framåt 16-tiden hade alla seniorerspelare hålat ut på 18, trötta och varma, men mycket nöjda med fina insatser.
Segrade i A-klassen gjorde Ulf Detterström (67 slag) och i B-klassen Elisabeth Mejlerö (69 slag). Tvåa i A-klassen blev Eje Karlsson och trea Per-Anders Karlsson,
i B-klassen blev Rolf Andersson tvåa och Inger Checci.
Gratulerar alla spelare till mycket fina prestationer!

Nästa vecka ses vi på Vesterby för ännu en singeltävling

 

5 juni 45 juni 3

5 juni 1

29 Maj, Spel med 3 klubbor

53 tappra golfspelare ställde upp med 3 klubbor, (ink putter) den 29 maj.
Vädret: Växlande molnighet men uppehåll. 15 grader med vindbyar upp till 8-10 m/sek

Många upplevde att de spelade lika bra med tre klubbor som med hela golfsetet…  :) hm -trots att vi bara hade tre klubbor inkl putter. De som valt bort ”denna” klubba fixade tydligen puttningen lika bra med spoon eller annan klubba.

Hur som helst så blev det åter fina resultat
A klassens vinnare blev Tommy Ström 78 slag, tvåa med samma antal slag men annat hcp kom Sven Melin också 78 slag. Trea blev Lars Lunden med 80 slag

B-klassen vanns överlägset av Lars Martinsson med 73 slag. Tvåa kom Elisabeth Mejlerö med 79 slag tätt följd av Kurt Franck med 80 slag
Bra spelat! / Dagny

 

”Hen slog just ett slag mot fairway som såg ut att gå för långt mot bollen framför, hen skrek FORE, just när en räv passerade. Räven kom hen till mötes och undrade Var?”

Vårresan till Wiredaholm

Årets golfresa gick till Wiredaholms GK och samlade 40 landerydsseniorer. Där bjöds på svenskt högsommarväder med temperatur upp mot 26 grader vilket gjorde en i grunden krävande bana än mer krävande.

Läs mer

Trivselgolfen 15 maj - 4-boll på Södra

Våren är på gång och dagens spel på Södra banan blev vädermässigt en fin upplevelse för alla 82 seniorer som spelade 2-manna bästboll poängbogey.

Läs mer

Trivselgolf 8 maj

95 seniorer kom till start denna kyliga och soliga morgon som blev allt molnigare med lite stänk från ovan då och då och lite lagom vind.  Vi spelade Norra Banan singel.

Läs mer

Joppe - Gear Down Senior Classic

Intresset för Joppes Gear Down Senior Classic är stort. För att ge fler möjlighet att vara med har vi nu utökat maxantalet deltagare till 80. Sista dag för anmälan är nu framflyttad till 1 juni.

Välkomna

Premiär 2019 på Vesterby

 

Nu .....äntligen har vi haft officiell premiär på 2019 års Trivselgolf. Å vilken premiär det blev med inte mindre än 100 deltagare i 25 lag, vilket är rekord för premiärtävlingarna. Det skulle vara jättekul att se lika stora startfält hela säsongen.

Läs mer

  • 1
  • 2

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)

Webbkamera Landeryd