Statusrapport från våra banor

Gräskvaliteten på alla våra banor ser bra ut efter den milda vintern. Greenerna har nästan inga skador alls. Det är dock mycket blött efter de stora nederbördsmängderna som kommit den senaste tiden.

Förbättringsarbetena som genomförts under vintern börjar nu bli färdiga. 10st nya tees står inom kort redo, 5st på Vesterby, vitt tee på hål 7,16 och röd, gul och vitt tee på hål 10. På Norra banan byggs det nya röda tee på hål 5 och 8. På hål 18 byggs röd, gul och vitt tee om.

10ans green på Vesterby har flyttats närmare vattnet. Detta är ett stort projekt och p.g.a. den milda vintern har det arbetet tagit längre tid än vad vi hade räknat med. Att flytta stora mängder material (lera och sand) är en utmaning när det inte är någon tjäle i marken. Av den anledningen har vi valt att skjuta upp bygget av en tredje målgreen på rangen på Landeryd.

Vårdsbergs banan och Skandiamäklareslingan (korthålsbanan) på Landeryd är öppna och har så varit under hela vintern. Om vädret tillåter så är det möjligt att vi öppnar upp ytterligare en eller flera banor redan under mars månad men det återkommer vi till när det blir aktuellt. 

Nu får vi hoppas på en tidig vår!

Bancheferna Peter Isaksson och Kristoffer Pantzar

Landeryds Golfklubb

Landeryds Golfklubb
Bogestad Gård
585 93 Linköping
Östergötland
013-36 22 00

› Kontaktuppgifter och ekonomi

› Hitta till Landeryd (Norra + Södra banan)
› Hitta till Vesterby (Vesterby + Boende)

Webbkamera Landeryd